Låt altanen bli hemmets nya smycke

En altan som gör det härligare utomhus

Med en vacker och välplanerad altan får huset ett extra rum för sköna sommar-, vår och milda höstdagar. Vi hjälper dig med att bygga såväl som goda råd kring konstruktion och design. Företagsnamn har många års erfarenhet av att skapa altaner och rekreationsmiljöer för både företag och privatpersoner. Börja med att boka in ett möte för kostnadsfri offert!

Låt hemmet växa med en altan

Med en altan får du mer yta och utrymme till att njuta av de varma årstiderna och naturen. Hos en privatperson kan en altan, som är en förhållandevis liten investering, ge huset och hemmet en helt ny känsla och trivsel. För ett företag som äger sin industrilokal eller kontorsfastighet kan en altan bli en bättre arbetsmiljö och en möjlighet att kunna ta en utelunch eller rast i friska luften. Tillsammans med oss får du en altan som passar till hus och fastighet, och som antingen kan vara markbunden eller upphöjd. Vi arbetar idag med kunder i både Stad, Stad och Stad och har stor erfarenhet av altanbyggen. Det gör att du får en byggpartner som både kan hjälpa till med konstruktion och själva uppförandet.

Tänk långsiktigt när du bygger altan

Hur stor yta vill du att altanen ska täcka? Tänk igenom dina önskemål och försök ha ett långsiktigt perspektiv. Kanske planerar du för en pool i framtiden? Materialvalet är viktigt vid altanbygge, så fundera på hur mycket underhåll du är beredd att lägga på skötseln av trämaterialet. Idag finns det en rad olika material att välja mellan. Impregnerat furu är det vanligaste träslaget vid altanbygge, men det finns en rad olika alternativ på marknaden. Som finish och skydd väljer de flesta att oljebehandla träet med jämna mellanrum för att hindra att fukt och väta inte tränger in i träet, men även här finns det olika alternativ att välja mellan. Se till att du hittar en lösning som gör att underhållet blir enkelt och lättskött. Då blir skötesln av du får en altan som håller under många år. Fråga oss om råd!

Behöver din altan bygglov?

Beroende på hur stor din altan är, hur nära den ligger huset och andra fastigheter och om den är upphöjd eller inte, så kan det innebära att du behöver bygglov. Kontakta din kommun, där byggnadsnämnden tar emot bygglovsansökningar och ger bygglov. Läs gärna på vad som gäller för bygglov innan du börjar. Hos Boverket finns bra och tydlig information.